• darkblurbg

Ademwerk

Zoals we ademen, zo leven we. Als je ademhaling verandert, verandert je leven. Dit is de essentie van verbonden ademwerk. Het is een techniek die een brug slaat naar je onderbewustzijn en die je in contact brengt met onverwerkte emoties, overtuigingen en blokkades. Door bewust te kiezen voor deze krachtige, liefdevolle en helende methode nodig je elk stukje van jezelf uit weer te stromen en te ontspannen in wat nu is, zonder in het verhaal erachter te hoeven gaan. Je cellen komen uit de verdrukking en je gestolde emoties komen vrij. Je komt weer bij jezelf!

 

Hoe gaat een verbonden ademsessie in zijn werk?

Eerst begin je met de actieve fase door niets anders te doen dan de in -en de uitademing bewust met elkaar te verbinden, zonder pauzes. Je ademt volledig in naar de onderbuik (actief) en rustig uit (ontspannen). Dit doe je liggend (of zittend) op een matras. Ondertussen ben ik bij je en probeer je lichaam te lezen en gerichte interventies toe te passen. Het hele proces is erop gericht om gestolde energie op cel niveau weer te laten stromen en jou die emotie te laten voelen die je (onbewust) hebt weggestopt. Voelen is dus de sleutel!

Na ongeveer een half uur volgt de ontspanningsfase, waarin dat wat aangeraakt is de tijd krijgt om geïntegreerd te worden. Deze fase is van wezenlijk belang voor de sessie. Misschien voel je nog bepaalde emoties of alleen een diepe ontspanning. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat er een 'bulldozer' over je heen is gegaan. Dat hoort er ook bij en wil niets anders zeggen dan dat er veel gebeurd is. Een diepe ontspanning is vaak daarna het gevolg, al dan niet met inzichten of antwoorden om zaken anders aan te pakken.

Daarna is er ruimte om feedback te geven. Ons advies is om voor jezelf na te gaan of je écht wilt praten. Is het écht nodig? Het risico is namelijk dat je meteen weer naar je hoofd gaat. Er later op terug komen kan altijd.

 

Voor wie?

Misschien zit je niet lekker in je vel en ervaar je een oppervlakkige ademhaling of misschien houd je je adem vast? Dit kan te maken hebben met gebeurtenissen uit het verleden die je niet wilde voelen. Misschien deinsde je ooit ergens voor terug, of had je het gevoel niet goed genoeg te zijn doordat je steeds maar werd afgewezen, steeds niet werd gezien in wie je was. Die gebeurtenissen deden misschien zo'n pijn dat je (on)bewust koos voor een overlevingsstrategie, waardoor je in je hoofd ging leven. Gevoel wordt dan geparkeerd. Het zou kunnen zijn dat je het pijnlijke gevoel als het ware liet stollen en uit verbinding trad met jezelf, waardoor ook je adem veranderde. Deze wordt dan oppervlakkig of stopt soms helemaal, om zo de pijn niet te hoeven voelen. Stap voor stap neem ik je mee in het proces.

 

Effect

Regelmatig bewust verbonden ademen geeft je meer energie en levenslust, lichamelijke klachten worden minder of verdwijnen en het contact met je lichaam en jezelf verbetert. Ook raak je steeds meer ontspannen en emotioneel in evenwicht, waardoor je tot mooie inzichten kunt komen. En dat kan weer van invloed zijn op de keuzes die je maakt in je leven. begeleid je graag in de magische wereld van deze ademtechniek!

 

Contra indicaties

Verbonden ademen wordt afgeraden bij contra indicaties. Twijfel je? Neem dan contact op.

 

Referenties:

Juliette: 'onlangs bij Isabel een 1 op 1 adem sessie mogen ontvangen. Wat was dit een unieke, bijzondere en onvergetelijke spirituele reis geworden. Volkomen veilig en geborgen ingestapt, klaar om naar binnen te gaan. Naar binnen in mezelf om stukjes van mijn puzzel compleet te maken. Niet wetende dat het stukje puzzel een ander verborgen stukje was. Maar oh wat was dit mooi. Wat had ik dit nodig. Isabel is een lieverd die ik een aantal jaren geleden heb leren kennen tijdens mijn soul vaartrip op de wadden en afgelopen september in Spanje aan boord van de 'Marie'. Aan boord van deze reis was er al heel veel gebeurt maar het laatste stukje heb ik dus onlangs in een 1 op 1 sessie ondergaan. Deze ervaring zal ik altijd blijven koesteren, ik mag nu mijn pad vervolgen in kracht en vertrouwen.'

 

Pauline: 'toen ik bij Isabel aankwam, stond ik in de 'hup-hup-stand'. Ik dacht: even ademen, en dan hup, nog even een boodschap doen, naar huis, hup koken en dan nog even de administratie. Wie had gedacht dat er zó veel los zou komen dat ik alleen nog maar kon luisteren naar mijn eigen diepe verdriet? Isabel stelde me gerust en zei dat het juist goed was dat verdriet losgeweekt werd. Haar stem en warme handen maakten me rustig en ze bleek uiteindelijk gelijk te hebben: door het ademwerk voel ik me nu tien keer lichter!'

 

Henk: 'ik ging er wat nuchter in, maar was enorm onder de indruk van de uitwerking. Ik kwam in een ongelofelijk diepe trip van ontspanning terecht. Zo diep ben ik nog nooit geweest. Mijn lichaam begon van top tot teen te tintelen. Het leek alsof Isabel precies wist wanneer en waar ze me moest aanraken om het proces te bevorderen. Ik voelde me herboren na de sessie en ben benieuwd naar meer.'

 

Annat: 'omdat ik slecht slaap en hoog adem, zocht ik een Ademcoach die mij kon helpen meer door mijn buik te ademen en meer rust te vinden. Ik kwam toevallig bij Isabel terecht. Vanaf het eerst moment voelde ik me goed bij haar. Na een kort intakegesprek, waarin ik me vrij voelde veel te vertellen, zijn we aan de slag gegaan met Ademwerk. Ik had me vooraf niet echt verdiept, maar Isabel hielp me rustig en duidelijk mee te ademen tot ik op een bepaald moment voelde dat mijn handen en voeten gingen tintelen en er een ruimte ontstond in mijn hoofd die ik niet eerder had ervaren. Er kwamen tranen zonder verdere gedachten, maar bij terugkomst in het normale ademen, voelde ik dat ik iets had geraakt wat me tot nu toe aan het denken heeft gezet over loslaten en zingeving. Ik denk erover om mezelf een cadeautje te geven en een 4-daagse te boeken bij Marie Mindful Sailing en hiermee verder aan de slag te gaan.'

 

Roep ons op