• darkblurbg

TRE

TRE (Tension, Releasing Exercises) is een techniek om ons oorspronkelijke (maar ingeslapen) mechanisme van schudden of trillen weer wakker te maken. Hierdoor kun je (chronische) spanning, stress of trauma ontladen.

 

Hoe gaat een TRE sessie in zijn werk?

Door zes eenvoudige staande -en een liggende oefeningen te doen die direct of indirect met de psoas (spier van de ziel) zijn verbonden, trigger je het ingeslapen mechanisme van jezelf om te ontladen. Je DOET niets en toch schud je.

Your body talks

Het is een volkomen veilig en instinctmatig proces dat automatisch gaat. Het mechanisme wordt als het ware 'wakker'. Spanning, stress of trauma dat nog maar kort of veel langer in je lijf zit, kan hierdoor afvloeien, waardoor (fysieke en mentale) klachten verminderen of verdwijnen.

Na de ontlading is het belangrijk om nog ongeveer tien minuten languit te liggen zodat dat wat aangeraakt is de tijd krijgt om geïntegreerd te worden. Deze fase is van wezenlijk belang voor de sessie.

 

Voor wie?

Misschien voel je veel spanning in je lijf. Tijdens de TRE-sessie leer je onder begeleiding een aantal eenvoudige en volkomen veilige oefeningen, die het natuurlijke mechanisme van schudden en trillen oproepen. Deze zogenaamde neuro genetische trillingen resulteren in een diepe ontspanning en kalmering van je spieren en zenuwstelsel, waardoor je weer in je natuurlijke, gebalanceerde staat van zijn komt.

Bij TRE hoef je niet te praten, dat doet je lichaam. Onderschat de intelligentie van je lichaam dan ook niet en laat het gebeuren.

 

Effect

Regelmatig TRE geeft je meer energie en levenslust, lichamelijke klachten worden minder of verdwijnen en het contact met je lichaam en jezelf verbetert. Ook raak je steeds meer ontspannen en emotioneel in evenwicht, waardoor je tot mooie (spirituele) inzichten kunt komen. En dat kan weer van invloed zijn op de keuzes die je maakt in je leven.

 

Contra indicaties

TRE wordt afgeraden bij contra indicaties. Twijfel je? Neem dan contact op. 

 

Recensies

Jacqueline: 'wat voel ik me ontspannen na TRE! Mijn schouderklachten werden minder en mijn stem rustiger.'

Sabine: 'ik vond het een wonderbaarlijke ervaring dat d.m.v. een paar „simpele” oefeningen je lichaam zo reageert. Ik kon het in eerste instantie niet geloven dat het vanzelf ging. Er kwam een soort rust over me heen die ik eigenlijk nog nooit gevoeld had.'

Hans: 'verrassend hoe je lichaam zijn eigen weg zoekt als je erop durft te vertrouwen en de controle loslaat. Dit kan niet anders dan helend zijn....'

Charlotte: 'van Isabel heb ik twee sessies TRE gevolgd. Het sprak mij aan omdat ik al erg lange tijd aan het herstellen ben van een burn out en spanning nog steeds blijf vasthouden. Het was ontzettend bijzonder. Zowieso voel je je bij Isabel op je gemak. De oefeningen zijn niet moeilijk en Isabel begeleidt je goed. En achteraf was ik zo ontspannen. Mijn hersenen zijn echt even op uit gegaan. En wat heb ik de dagen erna diep geslapen. Zo helend. Ik probeer het zelf thuis ook te blijven doen. De instructies heb ik, nu soms de discipline nog ;) Wat ik ook bijzonder vond is dat Isabel verder kijkt dan de oefeningen. Ze zag dat ik mijn kaken altijd strak op elkaar heb en geen rust heb. Alles veel te gehaast doe. Dat was echt de spijker op de kop en iets wat zoveel gaat schelen als ik daar verandering in kan brengen. Maar mijn kaken heb ik nu al los en blijf ik alert op. Dat maakt al zoveel uit voor mijn ontspanning! Heel erg waardevol. Dank je wel Isabel. Ik kijk uit naar de volgende sessie!'

 

Roep ons op