TRE

TRE (Tension/Trauma Releasing Exercises) staat voor zeven eenvoudige fysieke oefeningen waarmee ons oorspronkelijke (maar ingeslapen) mechanisme van schudden of trillen om (chronische) spanning of stress in ons lichaam te verwerken, weer wakker wordt gemaakt.

Stress is een primair overlevingsmechanisme. Je lichaam wordt in opperste staat van paraatheid gebracht: het hart pompt het bloed sneller rond, spieren worden aangespannen, de darmen worden stilgelegd, adrenaline wordt aangemaakt en je bent uiterst alert. Dit mechanisme is best handig als je de trein moet halen of een examen moet afleggen. Maar stress wordt vaak ook veroorzaakt door minder triviale uitdagingen, zoals ons werk of onze relaties. De vraag is: wat doe je met die spanning in je lijf als het gevaar geweken is? Als je die spanning vast blijft houden zal dit vroeg of laat tot chronische lichamelijke en geestelijke klachten leiden.

In het dierenrijk is het afschudden van spanning altijd heel normaal gebleven. Bij mensen ligt dit anders. Wij zijn dit schudden of trillen veelal verleerd of hebben dit onderdrukt, omdat het in de huidige tijd gezien wordt als ongepast.

 

Voor wie?

Misschien voel je veel spanning in je lijf. Tijdens de TRE-sessie leer je onder begeleiding een aantal eenvoudige en volkomen veilige oefeningen, die het natuurlijke mechanisme van schudden en trillen oproepen. Deze zogenaamde neuro genetische trillingen resulteren in een diepe ontspanning en kalmering van je spieren en zenuwstelsel, waardoor je weer in je natuurlijke, gebalanceerde staat van zijn komt.

Bij TRE hoef je niet te praten, dat doet je lichaam. Onderschat de intelligentie van je lichaam dan ook niet en laat het gebeuren.

 

Reviews:

Jacqueline: 'Wat voel ik me ontspannen na TRE! Mijn schouderklachten werden minder en mijn stem rustiger.'

Sabine: 'Ik vond het een wonderbaarlijke ervaring dat d.m.v. een paar „simpele” oefeningen je lichaam zo reageert. Ik kon het in eerste instantie niet geloven dat het vanzelf ging. Er kwam een soort rust over me heen die ik eigenlijk nog nooit gevoeld had.'

Hans: 'Verrassend hoe je lichaam zijn eigen weg zoekt als je erop durft te vertrouwen en de controle loslaat. Dit kan niet anders dan helend zijn....'