• darkblurbg

Natuur coaching

Deze vorm van coaching wordt wandelend uitgevoerd. De natuur wordt hierbij actief ingezet. Coaching in de natuur biedt een krachtige meerwaarde op coaching binnen vier muren. Een aantal voordelen op een rij: 

  • Wandelen in de natuur helpt om stil te worden in je hoofd. De natuur werkt rustgevend, waardoor je beter in staat zal zijn te luisteren naar je innerlijke gevoel.
  • Als je wandelt kom je in beweging, alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt hierdoor ook gemakkelijker in beweging.
  • Een gesprek dat wandelend wordt uitgevoerd, biedt ruimte voor stiltes en overpeinzingen. Oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Het blijkt voor de cliënt daardoor vaak gemakkelijker zaken te uiten, die gevoelig of pijnlijk zijn.
  • In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe horizonten ontdekken. Hierdoor zul je gemakkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën.
  • De natuur biedt ongekende mogelijkheden om te werken met metaforen en symbolieken. Dit brengt vrijwel altijd krachtige doorbraken in het bewustzijnsproces. Een symbool biedt de mogelijkheid het probleem even uit je hoofd te plaatsen, waardoor je er letterlijk van een afstand naar kan kijken. Dit brengt je dichter bij je gevoel en leidt steevast tot heldere inzichten. Door het probleem visueel te maken, creëer je tevens een duidelijke verankering. Hetzelfde geldt voor symbolische handelingen. Keuzes die op deze wijze lijfelijk worden ervaren, zullen uiteindelijk echt en blijvend zijn. 

 

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

Een belangrijk verschil met andere manieren van coachen is dat we bij natuurcoaching eerst uitgebreid stil staan bij wat er nu is. Hoe is de situatie op dit moment (en nog niet waar je naartoe wilt). Vanuit daar formuleren we een wens en een vraag, We onderzoeken wat je tegenhoudt en kijken naar wat je draagkracht kan vergroten, vervolgens formuleren we een concreet stappenplan. Zodat je werkelijk tot actie overgaat.

Een belangrijk onderdeel is voelen wat er werkelijk in jou leeft. De natuur ondersteunt jou daarin. Ons hoofd is vaak bezig met wat je allemaal moet, wat er van je verwacht wordt, wat er beter/anders kan. Ik help je te voelen hoe het NU is in jou en de antwoorden te zoeken die in jou leven.

 

Voor wie?

Trajectbegeleiding door een natuurcoach is geschikt voor iedereen die het even niet meer weet en voor mensen die te veel prikkels of concentratieproblemen ervaren. Dit kan ontstaan na een bepaalde gebeurtenis of trauma, maar kan ook aangeboren zijn.

 

Je investering: €100,00 (1,5 à 2 uur) per sessie. Een vrijblijvend (telefonisch) gesprek vooraf kan altijd.

De ervaring leert dat vijf sessies nodig zijn om antwoorden te zoeken die in jou leven.

 

Speciaal pakket:

5 sessies van (1,5 uur à 2 uur) €475,- excl. btw (i.p.v. €500,- excl. btw).

 

Groepssessie?

Dat kan ook. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Referenties:

Tanja: 'ik vond het fijn dat Isabel altijd geduldig was en de vragen zo stelde dat ik ze zelf moest beantwoorden. Ze gaf nooit zelf advies.'

José: 'ik merkte dat ik heel rustig werd van de mindful aanpak en daardoor opeens dingen anders ging zien. Verrassend hoe de natuur hierin een aandeel had.'

 

Annuleringsvoorwaarden: 

Bij annulering van een boeking tot een week van tevoren, worden €15 administratiekosten gerekend. Bij afmelding binnen een week voor de sessie, worden de totale kosten in rekening gebracht. We geven dan wel de mogelijkheid om een volgende, gelijke sessie te volgen voor 50% van de kosten.

 

Ik werk op diverse locaties:

  • In het Amsterdamse bos of Vondelpark Amsterdam
  • In (national) parken in Galicië (Spanje)

 

 

Roep ons op