• darkblurbg

Mindfulness

Mindfulness betekent met aandacht aanwezig zijn, zonder te oordelen. Het is de tegenhanger van: ‘op de automatische piloot je dingen doen’, de dingen doen zonder dat je je er bewust van bent.

Vaak zijn we ergens mee bezig en tegelijkertijd in ons hoofd druk met plannen maken, herinneringen, zorgen, analyses, enz. Ons denken is bezig met wat gaat komen of wat is geweest, maar is niet bij wat er hier en nu is. Onze gedachten brengen ons automatisch op ‘ingesleten sporen’, we herhalen onszelf in denken, voelen en doen. Zo houden we ons gedrag in stand zonder dat we dat weten, of willen.

 

Voor wie?

Misschien pieker je veel, heb je concentratieproblemen, stress of leef je op de automatische piloot. Aandacht brengt je terug in het moment en kan je helpen je automatische piloot te doorbreken. Aandacht is hét middel om bewust met je gedachten om te gaan. Het stelt je in staat je gedachte als het ware van een afstand te bekijken. Daardoor kun je het gevoel dat door de gedachte wordt veroorzaakt uitstellen en de gedachte eerst eens nader onderzoeken. Gedachten zijn namelijk geen feiten! En zijn het wel jóuw gedachten, of heb je ze van iemand anders overgenomen?

 

Recensies

Corry: 'De training heeft mij losgeweekt van de bijna voortdurende gedachtestroom die ik had. Nu ben ik er bewust van, kan ze wegdoen of er op ingaan. Wat een vrijheid en ruimte in mijn hoofd en leven! De positieve en energie gevende manier waarop deze training is gegeven, is voor mij van zéér groot belang geweest!!'

Valerie: 'De training was een blikopener voor me. Als psycholoog heb ik in de training veel geleerd en mijn perspectief verder verbreed. Ik vond Isabel rustig, bekwaam en betrokken. Ze had een prettiger stem die zeer passend is bij mindfulness. Ik zou de training aan iedereen aanraden die bewuster wil worden van zichzelf en van het hier en nu.'